Kāpēc jums vajadzētu apgriezt sveču daktis - Manilux

Kāpēc jums vajadzētu apgriezt sveču daktis

Vai jums vajadzētu apgriezt sveces dakti?

Es zinu, es zinu... vai tiešām ir nozīme, ja apgriežat savu sveces dakti? Un kas notiks, ja jūs neapgriezīsit sveces dakti? Vai tiešām tas būtu pasaules gals?

Kā sveču izgatavotājs un uzņēmuma MANILUX īpašnieks esmu dzirdējis visus jautājumus par sveču dakšu apgriešanu un to, vai tas ir nepieciešams vai kaut ko maina. (Un kā ar tiem greznajiem dakts trimmeriem — kāpēc jums vispār būtu vajadzīgs kāds no tiem?)

Kad es pārdevu mūsu sojas sveces daudzos amatniecības gadatirgos un uznirstošos tirgos, tas bija viens no sveču dedzināšanas padomiem vai sveču paraugprakses, ko es dalītos ar klientiem, kā arī to, kā pareizi sadedzināt sojas sveci!

Ir pienācis laiks dalīties ar dakts apgriešanu ar jums visiem, mūsu bijušajiem, esošajiem un, cerams, nākamajiem MANILUX klientiem!

Šajā emuāra ierakstā mēs jums pastāstīsim, kā pareizi apgriezt sveces dakts un kāpēc tas ir svarīgi.

Soli pa solim ceļvedis sveces dagts apgriešanai:

  1. Vispirms pārliecinieties, ka svece ir pilnībā atdzisusi un nav aizdegta. Es parasti iesaku apgriezt dakti, pirms dodaties to aizdedzināt, nevis pēc nodzēšanas.
  2. Izmantojiet dakts trimmeri vai šķēres, lai apgrieztu dakti līdz apmēram 0,6 cm. Šis garums ir ideāli piemērots vienmērīgam un tīram apdegumam.
  3. Izmetiet lieko dakts atkritumu tvertnē un neatstājiet to sveces vaskā.
  4. Iededziet savu sveci un izbaudiet!

Kāpēc jums vajadzētu apgriezt savu dakti?

Īsāk sakot, sveces dakts apgriešana palīdz nodrošināt, ka svece deg tīri un droši. Iedziļināsimies tajā nedaudz dziļāk:

Kāpēc dakts apgriešana ir svarīga:

  • Novērš kvēpu uzkrāšanos: Pārāk garš dakts var izraisīt sveces pārkaršanu, izraisot kvēpu veidošanos. Kvēpu uzkrāšanās var sabojāt sveci un negatīvi ietekmēt iekštelpu gaisa kvalitāti. Dakts apgriešana līdz 0,6 cm palīdz novērst dakts pārkarsumu un melnu pleķu veidošanos.

Profesionāla padoms: ja jums ir tīri degoša sojas svece, piemēram, MANILUX, un pamanāt, ka uz stikla vai trauka ir melni pleķi, tā nav vaska vaina, bet gan dakts, iespējams, dakts, kas ir pārāk garš un nav apgriezts.

  • Nodrošina tīru apdegumu: pārāk garš dakts var izraisīt arī nevienmērīgu sveces degšanu, kā rezultātā vienā sveces pusē var uzkrāties vasks. Tas noved pie izšķērdēta vaska, kas nav jautri! Pareizi apgriezts dakts nodrošina vienmērīgu un tīru apdegumu.
  • Palielina sveces kalpošanas laiku: Apgriežot dakts, jūs varat novērst sveces pārāk ātru izdegšanu, kas var saīsināt tās kalpošanas laiku. Jūs arī palielināsit sveces kalpošanas laiku, iegūstot vislabāko iespējamo sveces apdegumu. Ja tas sadedzina nevienmērīgi (skatīt iepriekš aizzīmju punktu) un nesasniedz visu vasku, tas ir daudz vaska un degšanas laika, ko jūs zaudējat.
  • Samazina ugunsbīstamību: Pārāk garš dakts var izraisīt sveces liesmas pārāk lielu izplatīšanos, palielinot ugunsgrēka risku. Dakts apgriešana palīdz pārliecināties, ka liesma atrodas drošā augstumā.
Kopumā sveces dakts apgriešana ir svarīgs solis, lai nodrošinātu tīru, vienmērīgu degšanu, palielinātu sveces kalpošanas laiku un samazinātu ugunsgrēka risku.

Tas ir vienkāršs un ātrs solis, it īpaši, ja jums ir ieradums apgriezt dakts katru reizi, kad dodaties iedegt sveci.

Profesionāla padoms: dakts trimmeri turēšana blakus svecei ir vienkāršs veids, kā atgādināt sev, ka pirms sveces aizdedzināšanas ir jāapgriež dakts.

Pēc tam, veicot šajā rokasgrāmatā aprakstītās vienkāršās darbības, varat droši baudīt savas sveces un maksimāli palielināt to degšanas laiku. Mums tas izklausās kā abpusēji izdevīgi!