Smaržu eļļas un ēteriskās eļļas svecēs: kāda ir atšķirība? - Manilux

Smaržu eļļas un ēteriskās eļļas svecēs: kāda ir atšķirība?

Smaržas eļļas pret ēteriskajām eļļām

Kāda ir atšķirība un kas ir drošs?

Mūsdienu uzsvars tiek likts uz dabīgiem, netoksiskiem produktiem, iespējams, meklēsiet aromātiskas sveces, kuras ir drošas gan jums, gan jūsu ģimenei.

Tas ir lieliski! Ne visas sveces ir radītas vienādas, tāpēc ir labi, ka veicat pētījumu.

Diemžēl var rasties daudz neskaidrību saistībā ar tēmu par aromātiskajām eļļām svecēm, tostarp tādi jautājumi kā, vai ēteriskās eļļas un smaržeļļas ir viens un tas pats? Vai smaržu eļļas ir dabiskas? un, visbeidzot, vai smaržu eļļas ir drošas?

Ēteriskās eļļas un smaržu eļļas svecēs

Īsā atbilde ir tāda, ka ēteriskās eļļas un smaržu eļļas nav viens un tas pats, lai gan daudzas no labākajām smaržu eļļām tiek ievadītas ar ēteriskajām eļļām.

Turklāt, lai gan smaržu eļļas mēdz iegūt sliktu rapšu, jo tās nav “dabīgas”, labās eļļas ir rūpīgi pārbaudītas un zinātniski apstiprinātas, lai tās būtu drošas lietošanai ne tikai svecēs, bet arī ārīgi lietojamos vannas un ķermeņa produktos, piemēram, ziepēs un losjoni.

Faktiski dažos gadījumos smaržu eļļas ir pat drošākas lietošanai svecēs nekā ēteriskās eļļas!

Šajā blogā būs sniegta informācija par to, kas ir smaržu eļļas, kā arī par to, kāpēc smaržeļļas nav toksiskas un kā tās tiek salīdzinātas ar ēteriskajām eļļām attiecībā uz svecēm un vidi.

 

candle making supplies

Kas ir smaržu eļļas?



Smaržeļļas ir sintētiskas eļļas, kas izstrādātas to smaržai, izmantošanai svecēs un ķermeņa produktos.

To drošību pārvalda divas zinātniskas institūcijas – RIFM (Smaržu materiālu pētniecības institūts) un IFRA (Starptautiskā smaržu asociācija).

Lai noteiktu, vai smaržu eļļa ir droša, RIFM pārbauda katru atsevišķo sastāvdaļu, un to rezultāti tiek publicēti recenzētā žurnālā.

No turienes IFRA ņem šos datus un publicē savus ieteikumus un lietošanas vadlīnijas. Šīs vadlīnijas ietvers informāciju par to, vai eļļu var droši lietot vannas un ķermeņa produktos, kā arī svecēs vai difuzoros.

 

Kā ar ēteriskajām eļļām?


Varbūt esat dzirdējuši par ēterisko eļļu spēku, un tā ir taisnība, ka tās ir izmantotas tūkstošiem gadu, lai uzlabotu fizisko, garīgo un pat garīgo labsajūtu.

Ēteriskās eļļas tiek izmantotas difuzoros, lokālai lietošanai un svecēs.

Tomēr, ja jūs mēģināt atrast sveci, kas izgatavota tikai ar ēteriskajām eļļām, jūsu iespējas būs ļoti ierobežotas.
hand poured candles
Ēteriskās eļļas pašas par sevi nav atbilde uz to, kādas sveces patērētāji vēlas (vai var atļauties).

Lai gan šīs eļļas ir pilnīgi dabiskas, jo tās tiek iegūtas tieši no auga, tās nav automātiski labas jums vai ilgtspējīgas zemei ​​— ir svarīgi atcerēties, ka arī tās ir ķīmiski savienojumi un ar tām jārīkojas uzmanīgi.

Piemēram, tējas koka eļļa tiek uzskatīta par bīstamiem atkritumiem, ja tā notiek noplūdes gadījumā.

Saskaņā ar aromterapeite Mindiju Grīnu, Green Scentsations dibinātāju un tādu grāmatu kā Aromaterapija: Pilnīga dziedināšanas mākslas rokasgrāmata autore: "Lai pagatavotu 1 mārciņu ēteriskās eļļas, bieži vien ir nepieciešami simtiem mārciņu augu materiāla."


Piemēram, ir vajadzīgas aptuveni 50 mārciņas eikalipta, lai izveidotu 1 mārciņu eikalipta eļļas, apmēram 250 mārciņas lavandas uz 1 mārciņu lavandas eļļas un milzīgs 10 000 mārciņu rožu par 1 mārciņu vai rožu eļļu.

Vhoa. Tas ir daudz rožu.
Ēteriskās eļļas un smaržu eļļas svecēs

Acīmredzot ir dažas problēmas ar scenāriju, kad sveces tiek aromatizētas tikai ar ēteriskajām eļļām:

#1. Neviens tos nevarēja atļauties.

Neliela 5 ml rožu ēteriskās eļļas burciņa maksā apmēram 200–250 USD (pateicoties 22 mārciņām rožu ziedlapiņām, kas tika ievietotas šajā burkā!).

Eļļas daudzums, kas jums jāielej svecē, lai pēc tās degšanas iegūtu jebkāda veida aromātu, šī svece neietilpst lielākajā daļā mūsu cenu diapazonu.
lavender candle
#2. Ēteriskās eļļas ne vienmēr labi reaģē uz karstumu.

Pat ja jums būtu nauda, ​​lai izgatavotu rožu ēteriskās eļļas sveci, ne visas ēteriskās eļļas var izturēt sveces degšanas karstumu.

Lai gan svece var būt auksta (kā tā smaržo, kad tā nav iedegta), eļļa var piedegt līdz galam, un jūs pat nesajutīsit dārgo ēterisko eļļu.

No otras puses, ēteriskajām eļļām ir arī ļoti zems uzliesmošanas punkts, kas nozīmē, ka, ja svecē ir augsta ēteriskās eļļas koncentrācija, šī eļļa var aizdegties!
lavender soy candle
#3. Tie nav ilgtspējīgi.

Pasaulē, kurā valda bads un kur daudzos apgabalos ir ļoti dārgs tīrs ūdens, 10 000 mārciņu rožu audzēšanai un novākšanai par vienu mārciņu rožu eļļas nav īsti videi draudzīgi.

Tajā brīdī smaržu eļļa, kas ievadīta ar mazāku daudzumu ēterisko eļļu, ir daudz ilgtspējīgāka nekā tikai ēterisko eļļu izmantošana.



Tātad, kāda ir būtība, kad runa ir par aromātiskām svecēm?

ar rokām darinātas sojas sveces


Būtība ir tāda, ka ēteriskās eļļas ir lieliskas, bet ne rentablas, ne ilgtspējīgas lielos daudzumos.

Smaržu eļļas, kuras ir apstiprinājusi zinātnieku aprindas (konkrēti, RIFM un IFRA), ir budžetam draudzīgāka un videi draudzīgāka alternatīva.

Labākā svece, ko varat iegādāties
Lai nodrošinātu īpašu drošību, Scented Designs mūsu svecēs izmanto tikai ftalātus nesaturošas aromātiskās eļļas, kas iepildītas ar ēteriskajām eļļām. Mēs uzskatām, ka tie piedāvā vislabāko, drošāko sveču degšanas pieredzi jums un jūsu ģimenei.