Vai sojas sveces ir labākas? - Manilux

Vai sojas sveces ir labākas?

Vai sojas sveces ir labākas?


Ja jūs domājat, vai sojas sveces ir labākas par citām svecēm, īsa atbilde ir "Jā".
Protams, mēs varam būt neobjektīvi, jo ražojam sojas vaska sveces, taču, ticiet mums, mēs veicām pētījumu, pirms iemācījāmies ražot sojas sveces un sākam savu ar rokām darināto sojas sveču biznesu Latvijā. Tāpēc varētu teikt, ka mēs zinām, par ko mēs runājam ;)

Sojas vaska sveces

Sojas vasks ir augu bāzes vasks. Sojas pupiņas ir atjaunojams resurss, tāpēc sojas sveces ir videi draudzīgāks risinājums parafīna svecēm.

Turklāt sojas vasks ir bioloģiski noārdāms, tādēļ, ja lietojat sojas vaska sveces, jums nav jājūtas slikti, izmetot sojas vasku, tiklīdz smarža ir pazudusi (kas kūstošā sojas vaskā saglabājas daudz ilgāk nekā parafīna svecēs!).

Sveces bez parafīna

Papildus vides aspektiem sojas sveces ir arī labākas jūsu veselībai. Parafīna vasks ir naftas blakusprodukts, un parafīna sveces degot rada lielu daudzumu petrooglekļa kvēpu. Parafīna svecēs ir arī zināmi vairāki vēzi izraisoši savienojumi, kas galu galā piesārņo jūsu iekštelpu gaisu, kad tās sadedzina.

Tīri degoša svece

Ar dabīgo sojas vasku pārlietas visas MANILUX ražotās sojas vaska sveces var uzskatīt par daudz dabiskākām svecēm nekā parafīna sveces. Dedzinot tie nerada naftas kvēpus, un tiem nav "toksisku gaisa aģentu", kas ir identificēti parafīna svecēs.

Vai sojas sveces ir drošas?

Tātad, vai tas nozīmē, ka sojas sveces ir drošas? Jā un nē – ir vēl citas lietas, kurām vajadzētu pievērst uzmanību. Tas, ka uz sveces etiķetes ir rakstīts "soja", nenozīmē, ka tā automātiski ir labākā vai drošākā svece. Pievērsiet uzmanību, piemēram, vai uz etiķetes ir rakstīts "sojas vaska svece" vai "sojas vaska maisījums"?

Sojas vaska maisījums joprojām varētu (un bieži vien satur) satur parafīnu, jo uzņēmumiem tā ir lētāka svece. Ja vēlaties vislabāk degošu sveci, izvairieties no šiem maisījumiem.

Jūs vēlaties arī sojas sveci ar kokvilnas dakts vai cita veida dakts bez svina vai citiem kaitīgiem metāliem tajā. Piemēram, MANILUX izmanto ECO dakti, kas izgatavota no kokvilnas, kas pīta ar plāniem papīra pavedieniem. Man patīk strādāt ar šīm daktīm, kad es gatavoju sveces, un tās patiešām palīdz radīt tīru apdegumu, kas ir ilgstošs un iztērē katru sojas vasku, kas atrodas traukā.


Visbeidzot, ir jautājums par smaržu un to, kas tiek izmantots, lai izgatavotu vislabākās aromātiskās sveces pasaulē. Jautājums par smaržu eļļām un ēteriskajām eļļām garantē visu savu bloga ierakstu! Tāpēc pagaidām teikšu tikai to, ka ne visas aromātiskās sveces ir radītas vienādas. Ja, ieejot sveču veikalā, jums sāp galva, iespējams, tam ir iemesls!